tipsar om resor

Udda hotell i Stockholm


skrivet den 16 aug av Saga, klockan:09:56

Jag vill tipsa om en bra övernattning i Stockholm: Långholmens Hotell och Vandrarhem. Jag har bott här flera gåger och är helnöjd. Nej, jag jobbar inte för dem och känner ingen där - jag tycker bara att fler borde pröva på att bo i ett fängelse med badstrand. Du får egen nyckel...

Man bor i Långholmens gamla fängelse, som är ombyggt till hotel. Man bor helt enkelt iombyggda celler, där galler och annat sparats. Det är dock hög klass på alla rum, med platt-TV och allt. Mellan två celler har hotellet splittat en cell och gjort två badrum. I de rum jag bott i har sover man i en slags våningssäng där den övre sängen är lite otäckt högt upp. Sen finns det en extrasäng att ställa jämte nedersängen.

Långholmen ligger norr om Södermalm och det är inte långt till Söders alla restauranger, butiker, nöjesliv och kommunikationer. Det ligger t ex en Texas Longhorn restaurang i närheten - och 100 andra restauranger. Priserna runt Hornsgatan är humana.

Det är inte så centralt om du med centrum menar City och Gamla Stan men T-banan finns nära.

Ett år hade jag med min cykel och det var perfekt: man kan cykla utmed vattnet bort mot Slussen eller över Västerbron, till exempel.

Bor man på vandrarhemsdelen kan man fixa egen frukost i köken (och utöva annan matlagning), men hotellets egen frukost är super också - nästan som en brunch.Det beror ju på vad man väljer från buffén, och det finns massor att välja på.

Bäst av allt: Några meter från entrén finns en fin badplats, mitt i Stockholm. Det blir som Mallorca med beachen vid hotellet. Fast det kanske inte är riktigt samma ändå... 


Currently rated 3.2 by 24 people

  • Currently 3,208333/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed