tipsar om resor

Göteborg och havet - en hägring?


skrivet den 18 aug av Saga, klockan:10:02

Jag tror att många turister har planer på att besöka Göteborgs skärgård men aldrig kommer längre än till kajerna kring Operan. De kanske bestämmer sig för en resa till Göteborg delvis på grund av att det ligger på Västkusten med allt vad det innebär av salta hav och naturskön klippkust. Det är nämligen ganska omständigt att ta sig till havet, även om det ligger runt hörnet, om man inte vet hur man gör.

Turisternas första tanke kanske är att man kan ta en skärgårdbåt från city, som i till exempel Stockholm. Men där går de bet. De kommer möjligen till Nya Älvsborgs Fästning, som ligger mitt i hamnen - i Göta Älv - jämte reningsverker Rya.

Steg två kanske är att försöka hitta turistbussturer som går till någon badplats, kustort eller färjeläge i närheten från deras hotell exempelvis. Men där går de också bet.

Steg tre skulle kunna vara att ta en taxi, eftersom de hört att Göteborg ju ligger alldeles vid havet - så en badplats torde inte ligga långt bort. Men om nu taxichaffisen ens har koll på läget blir det i vart fall en lång och dyr resa. Sen ska man ju hem också.

Man kan förstås ta sin bil eller hyrbil om man har någon och köra till till exempel Saltholmen. Men där finns garanterat inga lediga parkeringar när det är badväder, om man nu mot all förmodan skulle kunna hitta dit med bil från till exempel Avenyn, om man aldrig varit i Göteborg.

Den egentliga lösningen är att skaka fram medelst kollektivtrafik, vilket visserligen är billigt men då kan involvera det förhatliga Västtrafikkortet, som inte ens gamla infödda göteborgare som gått Chalmers behärskar. Förarna vet inte heller riktigt hur kortet fungerar och även om du får det att fungera händer det då och då att det registrerar fel.


Currently rated 3.4 by 7 people

  • Currently 3,428571/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed